Čokoladna mousse torta s malinama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
čOKOLADNA MOUSSE TORTa s malinama

Danas dijelim s vama slatku i ukusnu slasticu tako nježnu da se topi u ustima, jednostavno je morate zavoljeti…

Čokoladna mousse torta s malinama

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 55 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 20 cm

Sastojci

Biskvitna podloga

  • 3 jaja
  • 50 g šećera
  • 80 g čokolade
  • žlica kakaa
  • žličica gustina

Žele od malina

  • 250 g malina
  • 4 g želatine
  • 90 g šećera

Mousse od čokolade

  • 150 ml mlijeka
  • 6 g želatine
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 150 g čokolade

Upute

Žele od malina

  • Želatinu pomiješajte sa žlicom hladne vode i ostavite da nabubri.
  • Šećer i maline prokuhajte i propasirajte da odvojite koštice te dobivenoj glatkoj smjesi umiješajte želatinu dok je još smjesa vruća da se želatina otopi.
  • Smjesu malina ulijte u mali kalup promjera 18 cm kojeg ste prethodno obložili prozirnom folijom i stavite u zamrzivač da se stisne, najbolje noć prije izrade torte.

Biskvitna podloga

  • Mikserom dobro promiješajte bjelanjke i pola šećera.
  • U drugoj posudi izradite žutanjke i šećer dok ne pobijele.
  • Dobivenoj smjesi dodajte otopljenu čokoladu, kakao i gustin te sve dobro promiješajte i izlijte u kalup za torte obložen pek papirom.
  • Biskvit pecite na 190°C cca. 15 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice.
  • Dobro ga ohladite i postavite na ukrasni stalak za serviranje te obložite prstenom za torte ili ponovo vratite u vaš kalup.

Čokoladni mousse

  • Želatinu pomiješajte s dvije žlice hladne vode i ostavite da nabubri.
  • Mlijeko zagrijte do vrenja i maknite s vatre te u njemu rastopite želatinu.
  • Čokoladu otopite i miješajući joj dodajte vruće mlijeko.
  • Na samom kraju smjesi lagano rukom umiješajte blago tučeno slatko vrhnje.
  • Preko biskvita ulijte pola kreme na koju položite žele od malina preko kojeg prelijte ostatak čokoladne kreme i tortu ostavite preko noći u hladnjaku da se dobro stisne.
  • Ukrasite tortu prema želji: svježim voćem, čokoladom, šlagom...

Dobar tek i uživajte!

čOKOLADNA MOUSSE TORTa s malinama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Kupola torta od jagoda i čokolade
Brzi voćni kolač
Slatka uskrsna peciva – Hot Cross Buns