Čokoladna torta s lješnjacima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Čokoladna torta s lješnjacima

Čokoladni cheesecake koji će vas oduševiti svojim okusom i teksturom. Jednostavan je za izradu, ali vrlo bogatog okusa!

Čokoladna torta s lješnjacima

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour 30 minutes
Ukupno vrijeme 2 hours
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Podloga

  • 120 g drobljenih Digestive keksa
  • 30 g tamne čokolade
  • 50 g maslaca

Nadjev

  • 230 g tamne čokolade
  • 100 g maslaca
  • 500 g krem sira
  • 125 ml milerama
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 120 g lješnjaka - tostiranih i sitno narezanih

Upute

Podloga

  • Kekse usitnite, čokoladu naribajte i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte.

Nadjev

  • Pećnicu ugrijte na 160°C.
  • Otopite maslac i čokoladu, maknite s vatre i pomiješajte s mileramom i sirom.
  • Mikserom dobro izradite jaja i šećer te dobivenoj smjesi dodajte otopljenu čokoladu.
  • Na samom kraju umiješajte lješnjake i smjesu izlijte u kalup preko podloge od keksa.
  • Tortu pecite 1 sat i 30 minuta te dobro ohladite prije serviranja.
  • Ukrasite je prema želji: prelijte glazurom, posipajte kakaom...

Originalan recept by: Ana Ugarković

Dobar tek i uživajte!

Čokoladna torta s lješnjacima

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Jaje na oko
Mekana pogača
Jogurt kolač s malinama