Ferrero cheesecake

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
FERRERO CHEESECAKE

Danas vam darujem recept za jednostavnu ali ukusnu tortu od lješnjaka i sira za čiju je izradu potrebno zaista malo vremena. Ukrasite je prema vlastitom ukusu, a moja dobitna kombinacija je tamna čokolada i sjeckani lješnjaci!

Ferrero cheesecake

Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 22 cm

Sastojci

Podloga

  • 250 g čokoladnih keksa
  • 50 g maslaca -otopljenog

Krema

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 400 g krem sira
  • 5 g želatine u prahu
  • 110 g šećera
  • 120 g Lino gold namaza od lješnjaka

Za ukrašavanje

  • 60 g čokolade
  • nasjeckani tostirani lješnjaci
  • Ferrero Rocher

Upute

Podloga

  • Kekse usitnite u blenderu i prelijte otopljenim maslacem te promiješajte i utisnite u kalup za torte.

Nadjev

  • Želatinu namočite u 2 žlice hladne vode te ostavite da nabubri.
  • 170 ml slatkog vrhnja mikserom izradite u šlag, a ostatak od 30 ml vrhnja ostavite za kasnije.
  • Sir i šećer dobro izradite mikserom da se šećer otopi te dobivenoj smjesi dodajte namaz od lješnjaka. Kada ste sve dobro promiješali dodajte ručno laganim pokretima izrađen šlag.
  • 30ml slatkog vrhnja ugrijte na vatri i u njemu zagrijte želatinu te je dodajte izrađenoj smjesi.
  • Smjesu prelijte preko podloge i ostavite u hladnjaku da se dobro stisne, najbolje preko noći.
  • Tortu ukrasite lješnjacima, čokoladom i Ferrero kuglicama.

Dobar tek i uživajte!

FERRERO CHEESECAKE

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Tart od sira i malina
Domaća ciabatta
Karamel kuglof s jabukama