Osvježavajuća, ukusna i sočna slastica koju ćete sigurna sam raditi vrlo često kako zbog njenog fantastičnog okusa tako i jednostavnosti izrade!
Jogurt torta s malinama
Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Kalup za torte promjera 20 cm
Sastojci
Podloga
- 130 g keksa
- 70 g maslaca
Krema
- 400 g Dukatos jogurta
- 200 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- žlica limunovog soka
- žlica arome vanilije
- vrećica želatine
- 100 ml slatkog vrhnja
- 200 g svježih malina
Preljev
- 200 g smrznutih malina
- 4 žlice šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
Upute
Podloga
- Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte. Stavite kalup u hladnjak da se podloga stisne dok vi radite kremu.
Krema
- Želatinu otopite u 4 žlice hladne vode i ostavite da nabubri 10-tak minuta.
- Od slatkog vrhnja mikserom izradite šlag.
- Jogurt, sir, šećer i sve ostale sastojke dobro izradite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
- Želatinu otopite na laganoj vatri i dodajte smjesi sira i jogurta. Lagano rukom na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
- Preko podloge izlijte nekoliko žlica kreme te preko toga poslažite svježe maline koje prekrijte s ostatkom kreme.
- Tortu ostavite u hladnjaku da se stisne nekoliko sati.
Preljev
- Maline i šećer dobro prokuhajte, procijedite da odstranite sjemenke i dobro rashladite te prelijte tortu prije serviranja.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar