Jogurt torta s malinama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Jogurt torta s malinama

Osvježavajuća, ukusna i sočna slastica koju ćete sigurna sam raditi vrlo često kako zbog njenog fantastičnog okusa tako i jednostavnosti izrade!

Jogurt torta s malinama

Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 12 kom

Equipment

  • Kalup za torte promjera 20 cm

Sastojci

Podloga

  • 130 g keksa
  • 70 g maslaca

Krema

  • 400 g Dukatos jogurta
  • 200 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • žlica limunovog soka
  • žlica arome vanilije
  • vrećica želatine
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 200 g svježih malina

Preljev

  • 200 g smrznutih malina
  • 4 žlice šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera

Upute

Podloga

  • Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte. Stavite kalup u hladnjak da se podloga stisne dok vi radite kremu.

Krema

  • Želatinu otopite u 4 žlice hladne vode i ostavite da nabubri 10-tak minuta.
  • Od slatkog vrhnja mikserom izradite šlag.
  • Jogurt, sir, šećer i sve ostale sastojke dobro izradite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Želatinu otopite na laganoj vatri i dodajte smjesi sira i jogurta. Lagano rukom na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
  • Preko podloge izlijte nekoliko žlica kreme te preko toga poslažite svježe maline koje prekrijte s ostatkom kreme.
  • Tortu ostavite u hladnjaku da se stisne nekoliko sati.

Preljev

  • Maline i šećer dobro prokuhajte, procijedite da odstranite sjemenke i dobro rashladite te prelijte tortu prije serviranja.

Dobar tek i uživajte!

Jogurt torta s malinama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Cheesecake sa šljivama
Nutella tart
Tart s višnjama