Klasični cheesecake

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Klasični cheesecake

Postoji mnogo raznih recepata za ovu predivnu tortu, a ja želim podijeliti s vama moj recept koji uvijek koristim i vrlo sam zadovoljna s njim. Za izradu ove torte koristim ABC sir jer joj daje mekanu i kremastu teksturu, a opet je čvrsta. Obično je pred serviranje ukrasim svježim voćem da i svojim izgledom očara ljubitelje slastica. Ovaj klasični cheesecake za mene je jedna od najboljih torti uvijek bogatog i osvježavajućeg okusa!

Klasični cheesecake

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 26 cm

Sastojci

Podloga

  • 300 g čajnih kolutića
  • 150 g maslaca

Nadjev

  • 1 kg ABC sira
  • 4 jaja
  • 300 g šećera u prahu
  • 4 vanilin šećera
  • sok od ½ limuna

Preljev

  • 100 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 2 crvena kisela vrhnja

Upute

Podloga

  • Usitnite kekse i pomiješajte ih s maslacem te utisnite rukama u kalup za torte koji obavezno obložite pek papirom jer torta prilikom pečenja lagano curi dok se malo ne zapeče.

Nadjev

  • Sve sastojke skupa izmiksati, izliti na kekse i peći na 180°C oko 45-60 minuta, dok ne dobije boju.
  • Kada se torta potpuno ohladila premažite je preljevom čije sastojke samo lagano umutite pjenjačom.
  • Tortu ukrasite što jednostavnije, dovoljno je samo svježe voće koje će joj dati onu posebnu notu svježine.

Dobar tek i uživajte!

Klasični cheesecake

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta