Sjajan i ukusan desert od jagoda preliven čokoladom kojeg ćete napraviti za tren oka!
Kupola torta od jagoda i čokolade
Priprema 40 minutes
Ukupno vrijeme 40 minutes
Broj serviranja 12 kom
Sastojci
Podloga
- 2 kom gotovih rolada sa čokoladom ili džemom
Parfe od jagoda
- 500 g jagoda
- 80 g šećera
- vrećica želatine
- 350 ml slatkog vrhnja
Zrcalna čokoladna glazura
- ½ vrećice želatine
- 30 ml vode - za namakanje želatine
- 100 g šećera
- 40 g kakaa
- 80 ml slatkog vrhnja
- 50 ml vode
Upute
Podloga
- Da biste ubrzali izradu ove torte koristite kupovne već gotove rolade po vašem izboru.
- Okruglu zdjelu obložite prozirnom folijom i preko nje poslažite na dno i uz rubove narezane kriške rolade.
Parfe od jagoda
- Narezane jagode i šećer kuhajte na laganoj vatri, usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im ugrijanu želatinu koju napravite prema uputstvu na vrećici. Kada se jagode ohlade lagano im rukom umiješajte šlag od slatkog vrhnja.
- Parfe ulijte u zdjelu obloženu roladicama i završite tortu još jednim redom roladica da popunite sredinu.
- Sve skupa ponovo prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da se stisne barem 4 sata, a najbolje bi bilo preko noći.
- Kada se ohladi i stisne kupola tortu okrenite na ukrasni pladanj, uklonite prozirnu foliju i prelijte čokoladnom glazurom.
Zrcalna čokoladna glazura
- Otopite želatinu u 30 ml hladne vode i ostavite je da nabubri 10-tak minuta.
- U lonac dodajte šećer, kakao, vodu i slatko vrhnje te dobro promiješajte i kuhajte na srednjoj vatri dok ne zavrije.
- Dodajte smjesi želatinu i miješajte dok se ne otopi. Glazuru ostavite da se ohladi na 35°C te tada prelijte preko vaše kupola torte koju ukrasite prema vlastitom ukusu.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar