Osvježavajući i ukusan desert koji će biti upravo savršen izbor nakon vašeg obroka, a svojim jesenskim aromama će uljepšati i ugrijati svima nama ove kišne dane!
Mousse torta od jabuka
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 22 cm
Sastojci
Biskvit
- 3 jaja
- 3 žlice šećera
- vanilin šećer
- ½ praška za pecivo
- 3 žlice brašna
- 3 žlice ulja
Mousse od jabuka
- 4 jabuke
- 2 kom cimetove kore
- 150 g šećera
- žlica gustina
- 2 žlice hladnog soka od jabuka
- 500 ml slatkog vrhnja
- vrećica želatine
- limun naribana korica i sok
Upute
Biskvit
- Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka, a zatim miksajte posebno žumanjke i šećer,dodajte ulje i na kraju brašno.
- Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili pek papirom.
- Pecite biskvit na 190°C oko 15-tak minuta dok ne porumeni i ohladite ga.
Mousse od jabuka
- Želatinu razmutite u vodi prema uputstvu s vrećice.
- Jabuke ogulite i narežite na kocke te ih stavite kuhati s korom od cimeta u vodi toliko da pokrije jabuke. Kuhajte ih dok omekšaju, izvadite cimetovu koru i izradite ih štapnim mikserom.
- Dobivenoj smjesi dodajte šećer, limunovu koricu i sok te gustin rastopljen u hladnom soku od jabuke.
- Kuhajte na laganoj vatri desetak minuta i na kraju dodajte nabubrenu želatinu da se otopi u vrućoj smjesi.
- Kremu ohladite i lagano joj umješajte šlag od slatkog vrhnja.
- Tortu ostavite preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne, a po želji je možete ukrasiti šlagom.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar