Mousse torta od jabuka

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Mousse torta od jabuka

Osvježavajući i ukusan desert koji će biti upravo savršen izbor nakon vašeg obroka, a svojim jesenskim aromama će uljepšati i ugrijati svima nama ove kišne dane!

Mousse torta od jabuka

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 22 cm

Sastojci

Biskvit

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • vanilin šećer
  • ½ praška za pecivo
  • 3 žlice brašna
  • 3 žlice ulja

Mousse od jabuka

  • 4 jabuke
  • 2 kom cimetove kore
  • 150 g šećera
  • žlica gustina
  • 2 žlice hladnog soka od jabuka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • vrećica želatine
  • limun naribana korica i sok

Upute

Biskvit

  • Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka, a zatim miksajte posebno žumanjke i šećer,dodajte ulje i na kraju brašno. 
  • Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili pek papirom.
  • Pecite biskvit na 190°C oko 15-tak minuta dok ne porumeni i ohladite ga. 

Mousse od jabuka

  • Želatinu razmutite u vodi prema uputstvu s vrećice.
  • Jabuke ogulite i narežite na kocke te ih stavite kuhati s korom od cimeta u vodi toliko da pokrije jabuke. Kuhajte ih dok omekšaju, izvadite cimetovu koru i izradite ih štapnim mikserom.
  • Dobivenoj smjesi dodajte šećer, limunovu koricu i sok te gustin rastopljen u hladnom soku od jabuke.
  • Kuhajte na laganoj vatri desetak minuta i na kraju dodajte nabubrenu želatinu da se otopi u vrućoj smjesi.
  • Kremu ohladite i lagano joj umješajte šlag od slatkog vrhnja.
  • Tortu ostavite preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne, a po želji je možete ukrasiti šlagom.

Dobar tek i uživajte!

Mousse torta od jabuka

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Čokoladna medena torta
Kesten rolice
Lješnjak tart