Panna cotta s kruškama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Panna cotta s kruškama

Fantastičan desert, pravi klasik iz svijeta slastica. Pokušajte ovim tradicionalnim desertom probuditi osjetila i dozvoliti da vas obuzmu okusi koji će jednostavno eksplodirati!

Panna cotta s kruškama

Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 20 cm

Sastojci

Panna cotta

  • 1 l slatkog vrhnja
  • 2 vrećice želatine
  • žlica arome vanilije
  • 300 g šećera u prahu

Poširane kruške

  • 2 kruške
  • 500 ml crnog vina
  • 200 ml vode
  • ½ limuna -sok
  • kora cimeta
  • 10 žlica šećera
  • žličica gustina - prema potrebi

Upute

Panna cotta

  • Želatinu namočite u par žlica hladne vode (prema uputstvu).
  • Slatko vrhnje, šećer i vaniliju lagano zagrijte na laganoj vatri te dodajte želatinu da se otopi.
  • Dovoljno je da vrhnje bude vruće, ne treba zakuhati. Dobivena smjesa je potpuno tekuća, ali to neka vas ne brine, kasnije će očvrsnuti. 
  • Tekućinu izlijte u kalup koji ste prije izvana obložili folijom da vam tekućina ne iscuri jer je u početku vrlo rijetka.
  • Stavite je u frižider da se stisne, a vi možete napraviti poširane kruške.

Poširane kruške

  • Ogulite kruške tako da im ostavite peteljke, izdubite koštice iz sredine i pokapajte ih limunovim sokom da ne pocrne.
  • U drugoj posudi zakuhajte vino, vodu, šećer i začine te im dodajte kruške, ali gledajte da ih kuhate u uskoj i dubljoj posudi tako da budu što više u tekućini.
  • Kada kruške omekšaju izvadite ih van, a vi umak zgusnite sa žličicom gustina te ga ostavite da se ohladi.
  • Panna cottu stavite na ukrasni tanjur i ukrasite kruškama koje ste prethodno prelili finim umakom od crnog vina.

Dobar tek i uživajte!

Panna cotta s kruškama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA