Fantastičan desert, pravi klasik iz svijeta slastica. Pokušajte ovim tradicionalnim desertom probuditi osjetila i dozvoliti da vas obuzmu okusi koji će jednostavno eksplodirati!
Panna cotta s kruškama
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 20 cm
Sastojci
Panna cotta
- 1 l slatkog vrhnja
- 2 vrećice želatine
- žlica arome vanilije
- 300 g šećera u prahu
Poširane kruške
- 2 kruške
- 500 ml crnog vina
- 200 ml vode
- ½ limuna -sok
- kora cimeta
- 10 žlica šećera
- žličica gustina - prema potrebi
Upute
Panna cotta
- Želatinu namočite u par žlica hladne vode (prema uputstvu).
- Slatko vrhnje, šećer i vaniliju lagano zagrijte na laganoj vatri te dodajte želatinu da se otopi.
- Dovoljno je da vrhnje bude vruće, ne treba zakuhati. Dobivena smjesa je potpuno tekuća, ali to neka vas ne brine, kasnije će očvrsnuti.
- Tekućinu izlijte u kalup koji ste prije izvana obložili folijom da vam tekućina ne iscuri jer je u početku vrlo rijetka.
- Stavite je u frižider da se stisne, a vi možete napraviti poširane kruške.
Poširane kruške
- Ogulite kruške tako da im ostavite peteljke, izdubite koštice iz sredine i pokapajte ih limunovim sokom da ne pocrne.
- U drugoj posudi zakuhajte vino, vodu, šećer i začine te im dodajte kruške, ali gledajte da ih kuhate u uskoj i dubljoj posudi tako da budu što više u tekućini.
- Kada kruške omekšaju izvadite ih van, a vi umak zgusnite sa žličicom gustina te ga ostavite da se ohladi.
- Panna cottu stavite na ukrasni tanjur i ukrasite kruškama koje ste prethodno prelili finim umakom od crnog vina.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar