Imam za vas kolač koji je vrlo jednostavan za izradu, a morat ćete priznati izgleda vrlo efektno!
Lagana krema i slojevi prhkog tijesta su kombinacija koja oduševljava, a uz malo svježeg voća kolač-torta postaje naprosto neodoljiv!
Šarena torta
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 35 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Sastojci
Tijesto
- 230 g maslaca sobne temperature
- 60 g šećera u prahu
- jaje
- 280 g oštrog brašna
- 100 g mljevenih badema
- prstohvat soli
- aroma vanilije
Krema
- 250 g mascarpone sira
- 300 ml slatkog vrhnja
- 80 g šećera u prahu
- aroma vanilije
Upute
Tijesto
- Mikserom izradite maslac i šećer te dodajte jaje.
- Ručno umješajte brašno i tijesto koje će biti vrlo mekano obavezno stavite u hladnjak na sat vremena.
- Između dva papira za pečenje ga razvaljajte i izrežite krug promjera 24 cm, a zatim sredinu promjera 12 cm.
- Dobit ćete dva prstena koja pecite na 180°C oko 20 minuta.
- Pečeno tijesto ostavite da se hladi dok vi napravite kremu.
Krema
- Mikserom izradite šlag.
- Mascarpone izmiksajte s vanilijom i šećerom te kremi ručno dodajte izrađeni šlag.
- Kremom napunite vrećicu za ukrašavanje.
- Na ukrasni pladanj stavite tijesto i u obliku kapljica na njega istisnite kremu na koju stavite drugi prsten tijesta i ponovite cijeli postupak.
- Samo o vašoj maštovitosti ovisi kako ćete ukrasiti kolač, ali svakako preporučam kao jednu od varijanti svježe sezonsko voće.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar