Savršena vlažna i ukusna torta od mrkve i oraha obogaćena pahuljastom kremom od sira!
Sočna torta od mrkve
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Biskvit
- 250 g glatkog brašna
- žličica sode bikarbone
- 2 žličice cimeta
- ½ žličice soli
- 130 ml ulja
- 100 ml soka od jabuka
- 200 g smeđeg šećera
- žlica arome vanilije
- 4 jaja
- 280 g mrkve
- 70 g oraha
Glazura od sira
- 500 g krem sira
- 150 g maslaca
- aroma vanilije
- prstohvat soli
- 200 g šećera u prahu
- nasjeckani orasi - za ukrašavanje
Upute
Biskvit
- Zagrijte pećnicu na 190°C, a dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Ako nemate dva ista kalupa ispecite prvo jedan biskvit, pa drugi.
- U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke.
- U drugoj izradite mikserom ulje, sok od jabuka, šećer i aromu vanilije.
- Zatim dodajte jedno po jedno jaje te umiješajte naribanu mrkvu i nasjeckane orahe.
- Na kraju dodajte suhe sastojke i sve dobro pomiješajte.
- Biskvit izlijte u kalupe za torte i pecite 20-tak minuta, ali pazite da ih ne presušite (test čačkalicom).
- Izvadite ih i ostavite da se ohlade dok vi ne napravite glazuru od sira.
Glazura od sira
- Otopite maslac na srednjoj vatri i pustite ga da lagano kuha nekih 10-tak minuta dok ne prijeđe iz svijetlo žute boje do jantarne te ga maknite s vatre.
- Mikserom izradite sir, sol i maslac te postepeno umiješajte šećer u prahu dok ne dobijete glatku kremu.
- Ostavite glazuru na hladnom da se malo stisne te njome premažite biskvit, prekrijte s drugim komadom biskvita i premažite s ostatkom glazure vrh i stranice torte.
- Tortu možete ukrasiti po želji nasjeckanim orasima ili komadićima mrkve.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar