Sočna torta od mrkve

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
SOČNA TORTA OD MRKVE

Savršena vlažna i ukusna torta od mrkve i oraha obogaćena pahuljastom kremom od sira!

Sočna torta od mrkve

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Biskvit

  • 250 g glatkog brašna
  • žličica sode bikarbone
  • 2 žličice cimeta
  • ½ žličice soli
  • 130 ml ulja
  • 100 ml soka od jabuka
  • 200 g smeđeg šećera
  • žlica arome vanilije
  • 4 jaja
  • 280 g mrkve
  • 70 g oraha

Glazura od sira

  • 500 g krem sira
  • 150 g maslaca
  • aroma vanilije
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera u prahu
  • nasjeckani orasi - za ukrašavanje

Upute

Biskvit

  • Zagrijte pećnicu na 190°C, a dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Ako nemate dva ista kalupa ispecite prvo jedan biskvit, pa drugi.
  • U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke.
  • U drugoj izradite mikserom ulje, sok od jabuka, šećer i aromu vanilije.
  • Zatim dodajte jedno po jedno jaje te umiješajte naribanu mrkvu i nasjeckane orahe.
  • Na kraju dodajte suhe sastojke i sve dobro pomiješajte.
  • Biskvit izlijte u kalupe za torte i pecite 20-tak minuta, ali pazite da ih ne presušite (test čačkalicom).
  • Izvadite ih i ostavite da se ohlade dok vi ne napravite glazuru od sira.

Glazura od sira

  • Otopite maslac na srednjoj vatri i pustite ga da lagano kuha nekih 10-tak minuta dok ne prijeđe iz svijetlo žute boje do jantarne te ga maknite s vatre.
  • Mikserom izradite sir, sol i maslac te postepeno umiješajte šećer u prahu dok ne dobijete glatku kremu.
  • Ostavite glazuru na hladnom da se malo stisne te njome premažite biskvit, prekrijte s drugim komadom biskvita i premažite s ostatkom glazure vrh i stranice torte.
  • Tortu možete ukrasiti po želji nasjeckanim orasima ili komadićima mrkve.

Dobar tek i uživajte!

SOČNA TORTA OD MRKVE

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom