Prekrasna torta koja je ujedno i ukusan osvježavajući desert inspiriran današnjim toplim i sunčanim danom.
Kremasti sloj čokolade i ukusne maline čine okus ove sočne torte gotovo savršenim!
Torta od malina i čokolade
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 45 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup 24cm
Sastojci
Biskvit
- 2 jaja
- 40 g glatkog brašna
- 15 g gustina
- 2 vanilin šećera
- 3 žlice šećera u prahu
Krema od malina
- 300 g malina
- 80 g šećera
- 2 žlice soka od limuna
- vrećica želatine + 4 žlice hladne vode
Čokoladna krema
- 150 g čokolade
- 90 ml slatkog vrhnja
- ½ vrećice želatine + 2 žlice hladne vode
Mascarpone krema
- 500 g sira mascarpone
- 400 ml slatkog vrhnja
- 3 žlice šećera u prahu
Upute
Biskvit
- Mikserom dobro izradite jaja i šećer.
- Ručno na kraju umiješajte brašno i gustin te dobro promiješajte.
- Smjesu istresite u kalup promjera 24 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Biskvit pecite na 180°C oko 10 minuta (provjerite čačkalicom).
- Odvojite od kalupa i ostavite da se dobro ohladi.
Krema od malina
- Prokuhajte maline, šećer i limunov sok te propasirajte kroz cjedilo.
- Ostavite umak da se ohladi i namočite želatinu u vodi da nabubri.
- Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj ugrijanu želatinu.
Čokoladna krema
- Natrgajte čokoladu i prelijte je ugrijanim slatkim vrhnjem.
- Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj ugrijanu želatinu.
Mascarpone krema
- Mikserom izradite slatko vrhnje.
- Posebno izmiksajte mascarpone i šećer te smjesi dodajte izrađeni šlag.
- Kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio dodajte smjesu od čokolade, a u drugi od malina.
- Ohlađeni biskvit premažite prvo kremom od čokolade te ostavite da se malo stisne, a zatim s kremom od malina.
- Tortu dobro ohladite i ukrasite sa svježim voćem.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar