Ukusna lagana krema od sira i sočan biskvit od mrkve izvrsno se nadopunjuju pa čine ovu tortu pravom slatkom delicijom!
Torta od mrkve
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 35 minutes
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Kalup za torte promjera 20 cm
Sastojci
Biskvit
- 3 jaja
- 130 g šećera
- prstohvat soli
- žlica arome vanilije
- 2 žlice ulja
- žlica soka od limuna
- 2 veće mrkve -sitno naribane
- 100 g glatkog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- 2 žličice cimeta
Krema
- 250 ml slatkog vrhnja
- 250 g krem sira Philadelphia ili Mascarpone
- ½ žličice cimeta
- 4 žlice šećera u prahu
- žlica arome vanilije
Upute
Biskvit
- Točno navedenim redoslijedom miksajte sve sastojke biskvita i kada dobijete pjenastu smjesu izlijte je u kalup te pecite biskvit na 190°C oko 15 minuta. Ohladite ga i prerežite na dva dijela.
Krema
- Izradite od slatkog vrhnja mikserom čvrsti šlag.
- Sve ostale sastojke izradite dobro mikserom te ručno umiješajte šlag dobivenoj kremi.
- Donji dio biskvita premažite s pola kreme, pokrijte s drugim dijelom biskvita na kojeg nanesite ostatak kreme te ukrasite po želji svježim voćem ili samo lagano posipajte s cimetom.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar