Torta od mrkve

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
TORTA OD MRKVE

Ukusna lagana krema od sira i sočan biskvit od mrkve izvrsno se nadopunjuju pa čine ovu tortu pravom slatkom delicijom!

Torta od mrkve

Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 35 minutes
Broj serviranja 12 kom

Equipment

  • Kalup za torte promjera 20 cm

Sastojci

Biskvit

  • 3 jaja
  • 130 g šećera
  • prstohvat soli
  • žlica arome vanilije
  • 2 žlice ulja
  • žlica soka od limuna
  • 2 veće mrkve -sitno naribane
  • 100 g glatkog brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 2 žličice cimeta

Krema

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 250 g krem sira Philadelphia ili Mascarpone
  • ½ žličice cimeta
  • 4 žlice šećera u prahu
  • žlica arome vanilije

Upute

Biskvit

  • Točno navedenim redoslijedom miksajte sve sastojke biskvita i kada dobijete pjenastu smjesu izlijte je u kalup te pecite biskvit na 190°C oko 15 minuta. Ohladite ga i prerežite na dva dijela.

Krema

  • Izradite od slatkog vrhnja mikserom čvrsti šlag.
  • Sve ostale sastojke izradite dobro mikserom te ručno umiješajte šlag dobivenoj kremi.
  • Donji dio biskvita premažite s pola kreme, pokrijte s drugim dijelom biskvita na kojeg nanesite ostatak kreme te ukrasite po želji svježim voćem ili samo lagano posipajte s cimetom.

Dobar tek i uživajte!

TORTA OD MRKVE

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Čokoladne krafne
Čokoladni kolač s kruškama
Muffini s voćem