Torta od ricotta sira i borovnica

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Torta od ricotta sira i borovnica

Jedna jednostavna, ali vrlo ukusna torta od mirisnih borovnica s okusom limuna koja je upravo savršen izbor za vašu popodnevnu kavu s prijateljima!

 

Torta od ricotta sira i borovnica

Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za torte 24cm

Sastojci

Biskvit

  • 4 jaja
  • 140 g šećera
  • 8 žlica rastopljenog maslaca
  • 400 g ricotta sira
  • 50 ml kiselog vrhnja
  • žlica arome vanilije
  • 130 g glatkog brašna
  • prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • limun naribana kora i sok
  • 250 g borovnica

Glazura

  • 5 žlica šećera u prahu
  • 100 g krem ABC sira
  • 2 žlice limunovog soka

Upute

Biskvit

  • Mikserom izradite cijela jaja i šećer
  • Kada dobijete prozračnu smjesu, dodajte joj rastopljeni maslac, sir, vrhnje te ostale mokre sastojke
  • Na samom kraj dodajte brašno i prašak za pecivo i sve dobro promješajte
  • Smjesu izlijte u podmazani kalup za torte te po vrhu poslažite svježe ili zamrznute borovnice
  • Tortu pecite na 190°C oko 35 min dok ne dobije lijepu zlatnu boju te ostavite da se dobro rashladi

Glazura

  • Sastojke za glazuru dobro izmješajte te premažite preko torte i po želji dodatno ukrasite svježim borovnicama

Dobar tek i uživajte!

 

 

Torta od ricotta sira i borovnica

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA