Jedna jednostavna, ali vrlo ukusna torta od mirisnih borovnica s okusom limuna koja je upravo savršen izbor za vašu popodnevnu kavu s prijateljima!
Torta od ricotta sira i borovnica
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte 24cm
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 140 g šećera
- 8 žlica rastopljenog maslaca
- 400 g ricotta sira
- 50 ml kiselog vrhnja
- žlica arome vanilije
- 130 g glatkog brašna
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- limun naribana kora i sok
- 250 g borovnica
Glazura
- 5 žlica šećera u prahu
- 100 g krem ABC sira
- 2 žlice limunovog soka
Upute
Biskvit
- Mikserom izradite cijela jaja i šećer
- Kada dobijete prozračnu smjesu, dodajte joj rastopljeni maslac, sir, vrhnje te ostale mokre sastojke
- Na samom kraj dodajte brašno i prašak za pecivo i sve dobro promješajte
- Smjesu izlijte u podmazani kalup za torte te po vrhu poslažite svježe ili zamrznute borovnice
- Tortu pecite na 190°C oko 35 min dok ne dobije lijepu zlatnu boju te ostavite da se dobro rashladi
Glazura
- Sastojke za glazuru dobro izmješajte te premažite preko torte i po želji dodatno ukrasite svježim borovnicama
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar