Kruh koji se ne mijesi
Isprintaj recept

Kruh koji se ne mijesi

Priprema10 mins
Kuhanje / pečenje50 mins
Ukupno vrijeme1 hr

Equipment

Sastojci

  • 900 g glatkog brašna
  • 3 žličice soli
  • žličica suhog kvasca
  • 710 ml jako hladne vode

Upute

  • Navečer mikserom izmiješajte sve sastojke, pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite je da stoji do jutra.
  •  Ujutro istresite kruh u dobro pobrašnjenu dublju posudu i ostavite ga da se diže dok vi ne ugrijete pećnicu na 230°C ili ga samo malo promiješajte u toj istoj posudi u kojoj je stajao preko noći.
  •  U pećnici ugrijte posudu s poklopcem u kojoj ćete peći kruh.
  • Kada se posuda dobro zagrije istresite u nju kruh i poklopite ga.
  • Pecite ga 35 minuta poklopljenog i još 15-tak minuta bez poklopca dok korica ne poprimi lijepu boju i ne postane hrskava.