Mekane domaće kiflice
Isprintaj recept

Mekane domaće kiflice

Priprema1 hr
Kuhanje / pečenje1 hr
Ukupno vrijeme2 hrs
Broj serviranja: 64 kiflice

Sastojci

  • kg glatkog brašna
  • žlica soli
  • žlica šećera
  • 200 ml ulja
  • 600 ml mlijeka - odvojiti 200 ml za kvasac
  • svježi kvasac

Upute

  • Prvo treba napraviti kvas: u 200 ml toplog mlijeka razmutiti šećer i kvasac (ne smije biti prevruće). Pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima.
  • Zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah na 4 kruščića. Sada se mora dizati barem 30 minuta.
  • Svaki kruščić tanko kružno razvaljati, premazati uljem i razrezati na 16 komada. Rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti.
  • Svaku kiflicu premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže. Pecite ih oko 15-tak minuta na 180°C. 
  • Meni su najbolje kada su prazne ali svakako ih možete puniti po izboru sa šunkom, sirom...