Go Back
Printaj
Isprintaj recept
ABC torta
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
10
mins
Ukupno vrijeme
40
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Tijesto
200
g
glatkog brašna
120
g
maslaca
70
g
šećera
žumanjak
prstohvat
soli
kora limuna
- naribana
Krema
500
g
svježeg ABC sira
500
ml
slatkog vrhnja
4
žumanjka
200
g
šećera
1 ½
želatina
+ 4 žlice hladne vode
250
ml
mlijeka
prstohvat
soli
limun
- ribana korica
Upute
Tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga u frižideru oko 30 minuta.
Kada se tijesto malo ohladilo razvaljajte ga na dva kruga veličine kalupa i pecite na 200°C oko 10 minuta.
Krema
Šećer otopite u mlijeku, dodajte sol, limunovu koricu i žumanjke te zakuhajte uz miješanje.
Dok je mlijeko još vruće dodajte mu želatinu koja je nabubrila u hladnoj vodi da se otopi.
Neka se krema lagano hladi dok vi napravite šlag od slatkog vrhnja i mikserom izradite sir.
Sve sastojke pomiješajte s kuhanom kremom.
Postupak
Na ukrasni tanjur stavite koru i obruč od torte te izlijte kremu na donju koru.
Tortu prekrijte gornjom korom i ostavite u frižideru da se dobro stisne.
Posipajte je šećerom u prahu i ukrasite prema ukusu.