Isprintaj recept

Pereci

Priprema30 mins
Kuhanje / pečenje20 mins
Ukupno vrijeme50 mins

Sastojci

Tijesto

  • 400 g oštrog brašna
  • 125 g maslaca
  • 20 g svježeg kvasca
  • ½ žlice šećera
  • 5 žlica ulja
  • ½ žlice soli
  • 125 ml mlijeka

Premaz

  • 2 žumanjka
  • 50 ml mlijeka
  • sjemenke sezama

Upute

  • Od toplog mlijeka, šećera i kvasca uzdignite kvas kojeg zatim dodajte svim ostalim sastojcima.
  • Zamijesite glatko tijesto koje odmah možete tanko razvaljati.
  • Pomoću kalupa izrezujte male perece i slažite ih na lim za pečenje koji je obložen pek papirom.
  • Perece premažite žumanjkom i posipajte sjemenkama sezama/maka/lana.
  • Perece pecite ukupno 10 minuta. Prvo na 250°C- 5 minuta, a onda na 200° još 5 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.