Mikserom izradite sve sastojke dok ne dobijete glatku kremu kojom napunite vrećicu tako da preciznije možete napraviti prsten od sira unutar kuglofa.
Biskvit
Pomiješajte brašno i sve suhe sastojke.
Mikserom izradite jaja, šećer i dodajte ulje te sok od jabuke. Pomiješajte sve sa suhim sastojcima i na kraju dodajte orahe i jabuke.
2/3 smjese izlijte u podmazani kalup.
Kremu od sira stavite preko smjese, ali pokušajte da ne dodiruje stjenke kalupa nego ostane poput prstena u sredini, koristila sam vrećicu za kreme pomoću koje se može lakše napraviti uski prsten.
Zatim sve prekrijte ostatkom biskvitne smjese.
Pecite kuglof na 190°C oko sat vremena (probajte čačkalicom). Kada je ohlađen možete ga posipati šećerom u prahu ili preliti karamelom.
Karamel umak
Na srednjoj vatri otopite šećer i polako dodajte ugrijano vrhnje u kojem ste rastopili maslac. Lagano kuhajte minutu-dvije i kada se malo stisne prelijte preko kuglofa.