Galette sa šampinjonima
Isprintaj recept

Galette sa šampinjonima

Priprema40 mins
Kuhanje / pečenje20 mins
Ukupno vrijeme1 hr

Sastojci

Tijesto

  • 200 g oštrog brašna
  • ½ žličice soli
  • 125 g maslaca
  • 4 žlice hladne vode

Nadjev

  • 3 mlada luka
  • 300 g šampinjona
  • ½ žličice soli
  • žlica soja umaka
  • sol, biber

Upute

Tijesto

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i ostavite ga u frižideru nekih 30 minuta dok vi pripremate nadjev.
  • Na malo maslinovog ulja prepržite luk i dodajte mu šampinjone.
  • Nekoliko minuta sve pirjajte dok ne nestane voda te začinite prema ukusu i ohladite.
  • Tijesto tanko razvaljajte u krug ili ako želite u nekoliko manjih.
  • Prvo na tijesto naribajte gauda sir tako da pokrije dno tijesta, ali da ostane vanjski krug od 2 cm bez nadjeva.
  • Na sir rasporedite nadjev od šampinjona i podvijte krajeve tijesta prema unutra tako da malo prekrijete nadjev.
  • Pecite galette na 200°C oko 20 minuta, izvadite i u sredinu svake stavite jedno jaje.
  • Pecite ih još 7 minuta i vruće servirajte.