Mousse torta od jabuka
Isprintaj recept

Mousse torta od jabuka

Priprema40 mins
Kuhanje / pečenje20 mins
Ukupno vrijeme1 hr
Broj serviranja: 16 kriški

Equipment

Sastojci

Biskvit

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • vanilin šećer
  • ½ praška za pecivo
  • 3 žlice brašna
  • 3 žlice ulja

Mousse od jabuka

  • 4 jabuke
  • 2 kom cimetove kore
  • 150 g šećera
  • žlica gustina
  • 2 žlice hladnog soka od jabuka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • vrećica želatine
  • limun naribana korica i sok

Upute

Biskvit

  • Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka, a zatim miksajte posebno žumanjke i šećer,dodajte ulje i na kraju brašno. 
  • Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili pek papirom.
  • Pecite biskvit na 190°C oko 15-tak minuta dok ne porumeni i ohladite ga. 

Mousse od jabuka

  • Želatinu razmutite u vodi prema uputstvu s vrećice.
  • Jabuke ogulite i narežite na kocke te ih stavite kuhati s korom od cimeta u vodi toliko da pokrije jabuke. Kuhajte ih dok omekšaju, izvadite cimetovu koru i izradite ih štapnim mikserom.
  • Dobivenoj smjesi dodajte šećer, limunovu koricu i sok te gustin rastopljen u hladnom soku od jabuke.
  • Kuhajte na laganoj vatri desetak minuta i na kraju dodajte nabubrenu želatinu da se otopi u vrućoj smjesi.
  • Kremu ohladite i lagano joj umješajte šlag od slatkog vrhnja.
  • Tortu ostavite preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne, a po želji je možete ukrasiti šlagom.