Kruh od pirovog brašna
Isprintaj recept

Kruh od pirovog brašna

Priprema15 mins
Kuhanje / pečenje1 hr
Ukupno vrijeme1 hr 15 mins

Equipment

Sastojci

  • 100 ml mlijeka
  • žličica šećera
  • vrećica suhog kvasca
  • 500 g pirovog brašna Farina
  • 2 žličice soli
  • 3 žlice jogurta
  • žlica masti
  • 200 ml vode
  • sjemenke - po želji

Upute

  • Od svih navedenih sastojaka zamijesite glatko i mokro tijesto koje ostavite da se diže oko 1-2 sata dok se ne udvostruči.
  • Podlogu premažite maslinovim uljem i na njoj premijesite tijesto te ga stavite u podmazan kalup u kojem ćete ga peći.
  • Po želji možete kruh premazati maslinovim uljem i posipati sjemenkama.
  • Ostavite ga da se opet diže nekih 20 minuta dok vi ne ugrijete pećnicu na 220°C.
  • Pecite ga dok ne dobije lijepu boju cca. 60 minuta. i izvadite na rešetku da se ohladi jer će vam tako ostati i donja korica hrskava i ukusna.