Parfe torta od malina
Isprintaj recept

Parfe torta od malina

Priprema30 mins
Kuhanje / pečenje20 mins
Ukupno vrijeme50 mins
Broj serviranja: 16 kom

Equipment

Sastojci

Biskvit

  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g čokolade
  • ½ vrećice praška za pecivo

Krema

  • 450 g smrznutih malina
  • 100 g šećera
  • vrećica želatine
  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 4 žlice džema od malina

Preljev

  • vrećica crvenog preljeva za torte

Upute

Biskvit

  • Prvo mikserom izradite bjelanjke i šećer.
  • Dok to radite, uključite pećnicu na 180*C i stavite čokoladu da se otopi.
  • Žumanjke miksajte sa praškom za pecivo i dodajte im otopljenu čokoladu te polagano ručno umiješajte bjelanjke.
  • Istresite smjesu u podmazani kalup za torte i pecite cca. 20 minuta (provjerite čačkalicom - mora biti suha kada je biskvit gotov).

Krema

  • Smrznute maline  i šećer kuhajte na laganoj vatri, usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im ugrijanu želatinu koju napravite prema uputstvu na vrećici. 
  • Kada se smjesa od malina lagano ohladi rukom joj dodajte šlag od slatkog vrhnja.
  • Ohlađeni biskvit premažite džemom od malina i prekrijte kremom. 
  • Kada se krema malo stisne nanesite na nju crveni preljev za torte.
  • Tortu dobro ohladite prije serviranja.