Domaći rezanci
Isprintaj recept

Domaći rezanci

Priprema20 mins
Kuhanje / pečenje50 mins
Ukupno vrijeme1 hr 10 mins

Sastojci

  • 400 g glatkog brašna
  • 2 cijela jaja
  • 2 žumanjka
  • 6-7 žlica hladne vode - prema potrebi

Upute

  • U posudu stavite glatko brašno,a u sredini napravite udubinu u koju izlijte razmućena jaja i nekoliko žlica vode.
  • Pomoću miksera ili rukama zamijesite tijesto koje mora biti podatno, meko i glatko.
  • Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak sat vremena.
  • Pravim majstoricama prepuštam rezanje i izradu rezanaca ručno nožem dok sam se ja koristila mašinicom za izradu tjestenine.
  • Tijesto sam narezala na manje komadiće cca. 60 g da ih lakše provučem kroz valjak za istanjivanje na mašini za tijesto.
  • Malo ih posipajte brašnom, pritisnite prstima i provucite dva puta kroz valjak za istanjivanje tijesta tako da drugi puta provučete tijesto na najtanjoj vrijednosti - kod mene je to na broju 7.
  • Tijesto ostavite 5 minuta da se prosuši, razrežite na kraće komadiće i provucite kroz nastavak za rezance.
  • Dobro ih osušite na pobrašnjenoj krpi i spremite u čistu kartonsku kutiju.