Isprintaj recept

Bounty torta

Priprema45 mins
Ukupno vrijeme45 mins
Broj serviranja: 16 kriški

Equipment

Sastojci

Podloga

  • 300 g mljevenih keksa -koristila sam čajne kolutiće
  • 100 g čokolade
  • 50 g maslaca
  • 160 ml mlijeka

Krema

  • 700 ml mlijeka
  • 150 g šećera
  • vrećica vanilin šećera
  • 120 g griza
  • 200 g kokosa
  • 120 g maslaca

Glazura

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade

Upute

Podloga

  • Na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu.
  • Kekse usitnite i prelijte otopljenom čokoladom i mlijekom te utisnite u kalup za torte promjera 22 cm.
  • Podlogu ostavite u frižideru da se stisne dok vi pripremate kremu.

Krema

  • Stavite kuhati mlijeko, šećer i vanilin šećer.
  • Kokos i griz pomiješajte, maknite s vatre i ukuhajte u vruće mlijeko te vratite na vatru i miješajte nekoliko minuta.
  • U vruću kremu dodajte maslac, sve skupa promiješajte i prelijte preko podloge te ostavite tortu da se stisne nekoliko sati na hladnom.
  • Tortu prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da komadiće čokolade prelijete ugrijanim slatkim vrhnjem i dobro promiješajte da se čokolada otopi.
  • Gotovu tortu ukrasite prema vlastitom ukusu, kokosom, komadićima čokolade...