Isprintaj recept

Ferrero cheesecake

Priprema30 mins
Ukupno vrijeme30 mins
Broj serviranja: 12 kriški

Equipment

Sastojci

Podloga

  • 250 g čokoladnih keksa
  • 50 g maslaca -otopljenog

Krema

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 400 g krem sira
  • 5 g želatine u prahu
  • 110 g šećera
  • 120 g Lino gold namaza od lješnjaka

Za ukrašavanje

  • 60 g čokolade
  • nasjeckani tostirani lješnjaci
  • Ferrero Rocher

Upute

Podloga

  • Kekse usitnite u blenderu i prelijte otopljenim maslacem te promiješajte i utisnite u kalup za torte.

Nadjev

  • Želatinu namočite u 2 žlice hladne vode te ostavite da nabubri.
  • 170 ml slatkog vrhnja mikserom izradite u šlag, a ostatak od 30 ml vrhnja ostavite za kasnije.
  • Sir i šećer dobro izradite mikserom da se šećer otopi te dobivenoj smjesi dodajte namaz od lješnjaka. Kada ste sve dobro promiješali dodajte ručno laganim pokretima izrađen šlag.
  • 30ml slatkog vrhnja ugrijte na vatri i u njemu zagrijte želatinu te je dodajte izrađenoj smjesi.
  • Smjesu prelijte preko podloge i ostavite u hladnjaku da se dobro stisne, najbolje preko noći.
  • Tortu ukrasite lješnjacima, čokoladom i Ferrero kuglicama.