Želatinu pomiješajte sa žlicom hladne vode i ostavite da nabubri.
Šećer i maline prokuhajte i propasirajte da odvojite koštice te dobivenoj glatkoj smjesi umiješajte želatinu dok je još smjesa vruća da se želatina otopi.
Smjesu malina ulijte u mali kalup promjera 18 cm kojeg ste prethodno obložili prozirnom folijom i stavite u zamrzivač da se stisne, najbolje noć prije izrade torte.
Biskvitna podloga
Mikserom dobro promiješajte bjelanjke i pola šećera.
U drugoj posudi izradite žutanjke i šećer dok ne pobijele.
Dobivenoj smjesi dodajte otopljenu čokoladu, kakao i gustin te sve dobro promiješajte i izlijte u kalup za torte obložen pek papirom.
Biskvit pecite na 190°C cca. 15 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice.
Dobro ga ohladite i postavite na ukrasni stalak za serviranje te obložite prstenom za torte ili ponovo vratite u vaš kalup.
Čokoladni mousse
Želatinu pomiješajte s dvije žlice hladne vode i ostavite da nabubri.
Mlijeko zagrijte do vrenja i maknite s vatre te u njemu rastopite želatinu.
Čokoladu otopite i miješajući joj dodajte vruće mlijeko.
Na samom kraju smjesi lagano rukom umiješajte blago tučeno slatko vrhnje.
Preko biskvita ulijte pola kreme na koju položite žele od malina preko kojeg prelijte ostatak čokoladne kreme i tortu ostavite preko noći u hladnjaku da se dobro stisne.
Ukrasite tortu prema želji: svježim voćem, čokoladom, šlagom...