Isprintaj recept

Kuglof s makom i narančom

Priprema15 mins
Kuhanje / pečenje40 mins
Ukupno vrijeme55 mins
Broj serviranja: 12 kriški

Equipment

Sastojci

Biskvit za kuglof

  • 200 g šećera
  • 280 g glatkog brašna
  • vrećica praška za pecivo
  • 140 ml soka od naranče
  • korica limuna i naranče -naribana
  • 130 ml ulja
  • 3 jaja
  • 100 g maka

Preljev od naranče

  • 150 ml soka od naranče
  • 150 g šećera
  • 100 ml vode

Bijela glazura

  • 120 g šećera u prahu
  • 3 žlice soka od naranče

Upute

Biskvit

  • Mikserom dobro izradite jaja sa šećerom te dobivenoj smjesi dodajte prvo sve mokre sastojke, a na kraju lagano umiješajte suhe sastojke.
  • Smjesu izlijte u podmazani kalup za kuglof i kolač pecite oko 40 minuta na 190°C dok ne dobije lijepu boju. Napravite test sa čačkalicom i ako je još mokra smjesa na njoj pecite ga još desetak minuta.
  • Dok se kuglof peče skuhajte gusti sirup od naranče kojim ćete ga premazati još vrućeg.
  • Kuglof izbodite iglom i premažite sa sirupom prvo jednu stranu zatim ga izvadite iz kalupa i premažite sa svih ostalih strana.
  • Po želji ga možete preliti bijelom glazurom ili ga samo posipajte šećerom u prahu.