JAFFA TORTICE
Isprintaj recept

Jaffa tortice

Priprema1 hr
Kuhanje / pečenje20 mins
Ukupno vrijeme1 hr 20 mins
Broj serviranja: 24

Equipment

Sastojci

Žele od naranče

  • 120 g šećera
  • 2 naranče kora
  • 15 g želatine
  • 200 ml soka od naranče

Biskvit

  • 60 g maslaca
  • 120 g šećera
  • 40 g glatkog brašna
  • 80 g mljevenih badema
  • žlica sitno ribane korice od naranče
  • 4 bjelanjka
  • prstohvat soli

Glazura

  • 250 g čokolade

Upute

Žele od naranče

  • Stavite kuhati šećer i koru od naranče u 240 ml vode, kuhajte oko 15 minuta dok se tekućina ne smanji za pola.
  • Želatinu pripremite prema uputstvu s vrećice da nabubri, dodajte u vruću tekućinu i miješajte dok se ne otopi. Na kraju umiješajte sok od naranče i izlijte tekućinu u kalup 30x20 cm obložen prozirnom folijom.
  • Stavite u hladnjak na jedan sat da se žele stisne.

Biskvit

  • Pećnicu zagrijte na 190°C, a kalupe za muffine premažite uljem i posipajte brašnom da se tortice ne zalijepe za stijenke kalupa.
  • Mikserom dobro izradite maslac i šećer te dobivenoj smjesi dodajte pomiješane suhe sastojke.
  • Bjelanjke izradite s mikserom u snijeg te ga na samom kraju ručno umiješajte biskvitnoj smjesi.
  • U svaku rupu kalupa stavite jednu žlicu biskvitne smjese i pecite oko 12 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju, izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se ohladi.
  • Žele režite kalupom ili čašom promjera 4 cm i stavite u sredinu svakog biskvitnog keksa.
  • Čokladu otopite na laganoj vatri i ostavite desetak minuta da se ohladi te njome prelijevajte vaše jaffa tortice koje, naravno možete odmah isprobati i uživati u njihovom okusu!