Isprintaj recept

Torta od mrkve

Priprema20 mins
Kuhanje / pečenje15 mins
Ukupno vrijeme35 mins
Broj serviranja: 12 kom

Equipment

Sastojci

Biskvit

  • 3 jaja
  • 130 g šećera
  • prstohvat soli
  • žlica arome vanilije
  • 2 žlice ulja
  • žlica soka od limuna
  • 2 veće mrkve -sitno naribane
  • 100 g glatkog brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 2 žličice cimeta

Krema

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 250 g krem sira Philadelphia ili Mascarpone
  • ½ žličice cimeta
  • 4 žlice šećera u prahu
  • žlica arome vanilije

Upute

Biskvit

  • Točno navedenim redoslijedom miksajte sve sastojke biskvita i kada dobijete pjenastu smjesu izlijte je u kalup te pecite biskvit na 190°C oko 15 minuta. Ohladite ga i prerežite na dva dijela.

Krema

  • Izradite od slatkog vrhnja mikserom čvrsti šlag.
  • Sve ostale sastojke izradite dobro mikserom te ručno umiješajte šlag dobivenoj kremi.
  • Donji dio biskvita premažite s pola kreme, pokrijte s drugim dijelom biskvita na kojeg nanesite ostatak kreme te ukrasite po želji svježim voćem ili samo lagano posipajte s cimetom.