Isprintaj recept

Čokoladni kolač kuhan na pari

Priprema15 mins
Kuhanje / pečenje1 hr 20 mins
Ukupno vrijeme1 hr 35 mins
Broj serviranja: 12 kriški

Sastojci

Biskvit

  • 2 jaja
  • 125 g šećera
  • 125 g maslaca
  • 25 g kakaa
  • 100 g brašna
  • vrećica praška za pecivo
  • žlica arome vanilije

Čokoladni preljev

  • 80 ml mlijeka
  • 80 ml slatkog vrhnja
  • 150 g čokolade

Upute

Biskvit

  • Mikserom dobro izradite jaja, šećer i omekšali maslac.
  • Dobivenoj smjesi na kraju umiješajte brašno i prašak za pecivo te sve dobro izmiješajte.
  • Kalup u kojem ste odlučili napraviti kolač dobro premažite maslacem, a dno mu obložite papirom za pečenje te ulijte dobivenu smjesu u njega. Kalup prekrijte i čvrsto obložite s aluminijskom folijom.
  • Duboki lonac u koji vam stane kalup s kolačem stavite na najmanji plamenik štednjaka i nalijte vruću vodu do polovice visine kalupa te pokrijte lonac s poklopcem i kuhajte kolač lagano na pari oko 1 sat i 20 minuta te ostavite da se malo ohladi prije nego ga okrenete na tanjur za serviranje. Ohlađeni kolač prelijte preljevom od čokolade.

Čokoladni preljev

  • Ugrijte slatko vrhnje i mlijeko te prelijte preko komadića čokolade.
  • Smjesu dobro promiješajte dok se čokolada ne otopi te prelijte kolač s ovim ukusnim preljevom, a možete ga servirati uz tučeno slatko vrhnje i svježe voće!