Isprintaj recept

Kupola torta od jagoda i čokolade

Priprema40 mins
Ukupno vrijeme40 mins
Broj serviranja: 12 kom

Sastojci

Podloga

  • 2 kom gotovih rolada sa čokoladom ili džemom

Parfe od jagoda

  • 500 g jagoda
  • 80 g šećera
  • vrećica želatine
  • 350 ml slatkog vrhnja

Zrcalna čokoladna glazura

  • ½ vrećice želatine
  • 30 ml vode - za namakanje želatine
  • 100 g šećera
  • 40 g kakaa
  • 80 ml slatkog vrhnja
  • 50 ml vode

Upute

Podloga

  • Da biste ubrzali izradu ove torte koristite kupovne već gotove rolade po vašem izboru.
  • Okruglu zdjelu obložite prozirnom folijom i preko nje poslažite na dno i uz rubove narezane kriške rolade.

Parfe od jagoda

  • Narezane jagode i šećer kuhajte na laganoj vatri, usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im ugrijanu želatinu koju napravite prema uputstvu na vrećici. Kada se jagode ohlade lagano im rukom umiješajte šlag od slatkog vrhnja.
  • Parfe ulijte u zdjelu obloženu roladicama i završite tortu još jednim redom roladica da popunite sredinu.
  • Sve skupa ponovo prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da se stisne barem 4 sata, a najbolje bi bilo preko noći.
  • Kada se ohladi i stisne kupola tortu okrenite na ukrasni pladanj, uklonite prozirnu foliju i prelijte čokoladnom glazurom.

Zrcalna čokoladna glazura

  • Otopite želatinu u 30 ml hladne vode i ostavite je da nabubri 10-tak minuta.
  • U lonac dodajte šećer, kakao, vodu i slatko vrhnje te dobro promiješajte i kuhajte na srednjoj vatri dok ne zavrije.
  • Dodajte smjesi želatinu i miješajte dok se ne otopi. Glazuru ostavite da se ohladi na 35°C te tada prelijte preko vaše kupola torte koju ukrasite prema vlastitom ukusu.