Isprintaj recept

Jogurt torta s malinama

Priprema30 mins
Ukupno vrijeme30 mins
Broj serviranja: 12 kom

Equipment

Sastojci

Podloga

  • 130 g keksa
  • 70 g maslaca

Krema

  • 400 g Dukatos jogurta
  • 200 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • žlica limunovog soka
  • žlica arome vanilije
  • vrećica želatine
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 200 g svježih malina

Preljev

  • 200 g smrznutih malina
  • 4 žlice šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera

Upute

Podloga

  • Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte. Stavite kalup u hladnjak da se podloga stisne dok vi radite kremu.

Krema

  • Želatinu otopite u 4 žlice hladne vode i ostavite da nabubri 10-tak minuta.
  • Od slatkog vrhnja mikserom izradite šlag.
  • Jogurt, sir, šećer i sve ostale sastojke dobro izradite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Želatinu otopite na laganoj vatri i dodajte smjesi sira i jogurta. Lagano rukom na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
  • Preko podloge izlijte nekoliko žlica kreme te preko toga poslažite svježe maline koje prekrijte s ostatkom kreme.
  • Tortu ostavite u hladnjaku da se stisne nekoliko sati.

Preljev

  • Maline i šećer dobro prokuhajte, procijedite da odstranite sjemenke i dobro rashladite te prelijte tortu prije serviranja.