Isprintaj recept

Čokoladna pita s kremom od kikiriki maslaca

Priprema40 mins
Ukupno vrijeme40 mins
Broj serviranja: 12 kriški

Equipment

Sastojci

Podloga

  • 300 g Oreo keksa
  • 120 g maslaca

Čokoladna krema

  • 250 g čokolade
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 20 g maslaca

Krema od kikiriki maslaca

  • 175 g Philadelphia krem sira
  • 160 g maslaca od kikirikija
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 ml slatkog vrhnja

Upute

Podloga

  • Kekse usitnite, prelijte otopljenim maslacem i utisnite u kalup tako da njima malo obložite i stijenke kalupa. Podlogu ostavite u hladnjaku da se malo stisne dok vi pripremate kreme.

Čokoladna krema

  • Ugrijte slatko vrhnje i prelijte preko komadića čokolade i maslaca te miješajte dok ne dobijete finu glatku smjesu. Čokoladnu smjesu prelijte preko podloge i ostavite u hladnjaku da se dobro stisne.

Krema od kikiriki maslaca

  • Mikserom dobro izradite krem sir, maslac od kikirikija i šećer u prahu dok ne postane glatka smjesa.
  • Slatko vrhnje u posebnoj posudi izradite u šlag koji lagano ručno umiješajte smjesi od kikiriki maslaca.
  • Kremu pažljivo nanesite na čokoladni sloj koji se prethodno stisnuo i ukrasite prema vlastitoj želji.