Isprintaj recept

Čokoladni kolač s kruškama

Priprema25 mins
Kuhanje / pečenje45 mins
Ukupno vrijeme1 hr 10 mins
Broj serviranja: 16 kom

Equipment

Sastojci

Biskvit

  • 250 g glatkog brašna
  • 30 g kakaa
  • vrećica praška za pecivo
  • 250 g maslaca -sobne temperature
  • 170 g šećera
  • 4 jaja
  • 60 g čokolade
  • 100 ml mlijeka
  • 3 kruške

Čokoladna glazura

  • 100 g čokolade
  • 30 g maslaca
  • 50 ml mlijeka

Upute

Biskvit

  • Pećnicu ugrijte na 190°C, a kalup u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje.
  • Kruške dobro operite i izdubite im koštice iz sredine.
  • Čokoladu otopite i ostavite da se malo ohladi.
  • Mikserom dobro izradite maslac sobne temperature i šećer dok ne dobijete svijetlu pahuljastu smjesu.
  • Sada umiješajte jedno po jedno jaje te otopljenu čokoladu.
  • U drugoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke koje zatim postepeno dodajte čokoladnoj smjesi te na kraju umiješajte mlijeko.
  • Kada ste dobili finu glatku smjesu stavite nekoliko žlica na dno kalupa, zatim rasporedite kruške oko kojih izlijte ostatak smjese.
  • Kolač pecite oko 45 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
  • Izvadite ga da se ohladi dok vi napravite čokoladnu glazuru.

Čokoladna glazura

  • Čokoladu usitnite i skupa s maslacem rastopite te dobivenoj smjesi dodajte mlijeko i miješajte dok se ne povežu svi sastojci.
  • Glatku sjajnu glazuru prelijte preko kolača, servirajte i uživajte!