Isprintaj recept

Čokoladne krafne

Priprema20 mins
Kuhanje / pečenje10 mins
Ukupno vrijeme30 mins
Broj serviranja: 12 kom

Equipment

Sastojci

Biskvit

  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • žlica arome vanilije
  • prstohvat soli
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml jogurta
  • 40 g maslaca
  • 150 g brašna
  • 30 g kakaa
  • vrećica praška za pecivo

Glazura

  • 150 g čokolade
  • 45 g maslaca
  • 75 ml mlijeka

Upute

Biskvit

  • Pećnicu ugrijte na 190°C i premažite s uljem kalup za krafne.
  • Jaje i šećer dobro izradite mikserom te dobivenoj smjesi dodajte otopljeni maslac, jogurt, mlijeko, vaniliju i sol.
  • Sve suhe sastojke pomiješajte u drugoj zdjeli i na kraju pomiješajte s mokrim sastojcima.
  • Dobivena smjesa je gusta i glatka, napunite kalupe tako da je stavite u dresir vrećicu i pomoću nje istiskujete smjesu u kalup.
  • Krafne pecite 10 minuta i ostavite ih da se malo prohlade u kalupu te ih izvadite na rešetku da se hlade dok vi pripremite glazuru.

Glazura

  • Otopite maslac i čokoladu te dobivenoj smjesi na kraju ulijte mlijeko i miješajte dok ne dobijete svilenu glatku čokoladnu glazuru u koju možete umočiti krafne.
  • Glazura je stvarno fantastična i lagano se reže tako da je idealna i za ukrašavanje nekih drugih slastica poput kuglofa, torti, raznih biskvita...