Torta s jagodama
Isprintaj recept

Torta s jagodama

Priprema1 hr
Kuhanje / pečenje20 mins
Ukupno vrijeme1 hr 20 mins
Broj serviranja: 16 kom

Equipment

Sastojci

Biskvit

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice glatkog brašna
  • vrećica praška za pecivo
  • vrećica vanilin šećera
  • 4 žlice ulja

Krema

  • 600 ml mlijeka
  • vrećica vanilin šećera
  • 4 jaja
  • 2 žumanjka
  • 170 g šećera
  • 150 g gustina
  • 150 g maslaca
  • 500 g svježih jagoda
  • 200 ml slatkog vrhnja -za ukrašavanje

Upute

Biskvit

  • Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka. 
  • Zatim miksajte posebno žumanjke i šećer, dodajte ulje i na kraju brašno. 
  • Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  • Pecite biskvit na 200°C oko 15-tak minuta, dok ne porumeni i dobro ga ohladite prije slaganja torte.

Krema

  • Stavite kuhati mlijeko i vanilin šećer, a za to vrijeme vi mikserom izradite sve ostale sastojke kreme osim maslaca.
  • Kada mlijeko zavrije prelijte ga preko smjese žumanjaka i dobro promiješajte, vratite nazad u posudu i na vatru te miješajući kuhajte dok se kreme ne zgusne.
  • U vruću kremu umiješajte maslac, dobro izradite mikserom i pokrijte prozirnom folijom te ostavite u hladnjaku da se ohladi i stisne.

Postupak slaganja torte

  • Ohlađeni biskvit stavite na ukrasni pladanj i oko njega stavite prsten za torte kojeg možete obložiti acetatnom folijom.
  • Jagode podjednake veličine prerežite na pola i poslažite uz rub kalupa.
  • Pola kreme izlijte na biskvit te poslažite preko nje ostatak jagoda narezanih na kockice.
  • Narezane jagode premažite s ostatkom kreme i kada se stisne tortu ukrasite sa šlagom i svježim voćem.