Tiramisu s jagodama
Isprintaj recept

Tiramisu s jagodama

Priprema30 mins
Ukupno vrijeme30 mins
Broj serviranja: 16 kom

Equipment

Sastojci

Krema

  • 200 g sira mascarpone
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 80 g šećera u prahu
  • žlica arome vanilije

Ostali sastojci

  • 400 g svježih jagoda -za izradu džema ili koristite kupljeni
  • 50 ml vode
  • žlica limunovog soka
  • 250 g svježih jagoda
  • 32 kom piškota
  • vrećica preljeva za torte - nije obavezno

Upute

Krema

  • Pomiješajte sir, vrhnje, šećer i aromu vanilije te izradite mikserom dok ne dobijete glatku kremu.
  • Ako želite možete koristiti kupovni džem od jagoda kojeg razrijedite s 50 ml vode i sokom od limuna te ugrijte.
  • Tko želi može narezati 400 g jagoda i pomiješati s 4 žlice šećera te kuhati dok se voće ne raspadne. Usitnite štapnim mikserom i dodajte vodu i limunov sok.
  • Ostatak od 250 g svježih jagoda tanko narežite na kriške.
  • Desert slažite tako da piškote umočite u džem od jagoda i rasporedite na dno kalupa.
  • Pola kreme premažite preko piškota, a na kremu poslažite kriške svježih jagoda. Ponovite postupak i završite kolač s kriškama jagoda koje možete preliti s preljevom za torte.
  • Kolač dobro ohladite prije serviranja.