Isprintaj recept

Tart s višnjama

Priprema30 mins
Kuhanje / pečenje50 mins
Ukupno vrijeme1 hr 20 mins
Broj serviranja: 16 kom

Equipment

Sastojci

Tijesto

  • 130 g šećera
  • 130 g maslaca
  • jaje
  • prstohvat soli
  • 250 g brašna
  • 30 g kakaa

Krema

  • 2 jaja
  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 2 žlice gustina
  • prstohvat soli
  • 300 ml Dukatos jogurta
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 4 žlice otopljenog maslaca
  • žlica arome vanilije

Preljev od višanja

  • 400 g višanja bez koštica
  • 4 žlice šećera
  • žlica gustina

Upute

Tijesto

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje ostavite da odstoji u hladnjaku pola sata.
  • Tanko ga razvaljajte i njime obložite kalup tako da obložite i stranice kalupa te ga izbodite vilicom.

Krema

  • Sve sastojke dobro izradite mikserom i prelijte preko tijesta te pecite na 170*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom, sredina mora ostati drhtava).
  • Dok se kolač hladi vi napravite preljev od višanja.

Preljev od višanja

  • Na laganoj vatri kuhajte višnje i šećer dok se voće ne počne raspadati te ga usitnite štapnim mikserom.
  • Preljev procijedite kroz sito i dodajte mu nekoliko cijelih svježih višanja zbog svježine i intenzivnije arome.
  • Ohlađeni tart prelijte s preljevom od višanja i ostavite da se dobro ohladi prije serviranja.