cheesecake od kestena
Isprintaj recept

Cheesecake od kestena

Priprema20 mins
Kuhanje / pečenje1 hr
Ukupno vrijeme1 hr 20 mins
Broj serviranja: 16 kriški

Equipment

Sastojci

Podloga

  • 200 g usitnjenih keksa
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 3 žlice zaslađenog pirea od kestena

Krema

  • 3 cijela jaja
  • 3 žumanjka
  • 500 g ABC sira
  • 120 g šećera u prahu
  • 180 ml kiselog vrhnja
  • žlica limunovog soka
  • žlica arome vanilije
  • 2 žlice ruma
  • 350 g zaslađenog kesten pirea

Preljev

  • 400 g kiselog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 vrećice vanilin šećera

Upute

Podloga

  • Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem te dobro promiješajte i dodajte kesten pire.
  • Dobivenu smjesu dobro promiješajte i utisnite na dno kalupa za pečenje.
  • Kalup dobro omotajte alu folijom i stavite u dublju posudu za pečenje.

Krema

  • Mikserom dobro izmiješajte krem sir i šećer te dodajte postepeno jaja lagano miješajući.
  • Sada ulijte kiselo vrhnje, limunov sok i vaniliju te rum.
  • Sve dobro izradite mikserom i na kraju dodajte zaslađeni kesten pire.
  • Smjesu izlijte u kalup za torte preko keksa koji se nalazi u dubljoj posudi te ulijte vruće vode oko kalupa do visine polovice kalupa.
  • Tortu pecite točno jedan sat i odmah izvadite iz vodene kupke, dobro ohladite i prelijte preljevom od vrhnja.

Preljev

  • Lagano rukom umutite sve sastojke i prelijte ohlađenu tortu te je ukrasite ako želite prije serviranja.