BROWNIE KESTEN KOLAČ
Isprintaj recept

Brownie kesten kolač

Priprema30 mins
Kuhanje / pečenje15 mins
Ukupno vrijeme45 mins

Equipment

Sastojci

Brownie podloga

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • žlica arome vanilije
  • prstohvat soli
  • 40 g kakaa

Kesten krema

  • 200 g kesten pirea
  • 150 ml slatkog vrhnja

Glazura

  • 180 g čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja

Upute

Brownie podloga

  • Pećnicu uključite na 190°C a kalup obložite s papirom za pečenje.
  • Bjelanjke izradite u snijeg postepeno dodavajući pola količine šećera.
  • Ostatak šećera miksajte s žutanjcima, kakaom i vanilijom dok ne dobijete gustu smjesu.
  • Dobivenoj smjesi lagano rukom umiješajte bjelanjke i sve skupa izlijte u lim za pečenje.
  • Biskvit pecite oko 15 minuta, ali pazite da vam ostane sočan.
  • Izvadite ga i odvojite od papira te ponovo zarolajte roladu u isti taj papir i ostavite da se ohladi dok vi napravite kremu.

Kesten krema

  • Kesten pire pomiješajte s tučenim slatkim vrhnjem i po želji dodajte kremi žlicu ruma.

Glazura

  • Ugrijte slatko vrhnje te ga prelite preko komadića čokolade.
  • Dobro sve promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Preko brownie biskvita premažite kremu i zarolajte roladu te ostavite u hladnjaku da se malo stisne.
  • Kolač prelijte s glazurom i ukrasite komadićima čokolade, šlagom...
  • Servirajte ga dobro ohlađenog!