Kisela paprika

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Kisela paprika

Dok još traje sezona kupite paprike i spremite ih, a ako nemate svoj recept napravite ih prema ovom jer je paprika fantastična! Miris kisele paprike u svima nama će probuditi sjećanje na djetinjstvo, drvene šporete i škripu starog bunara. Pripremam zimnicu i danas, baš zato da moja djeca uživaju u zajedničkom druženju i osjete duh prošlosti te da se ne zaboravi naša tradicija i dobri stari običaji!

Kisela paprika

Sastojci

  • 10 kg paprike babure ili paradajzerice
  • 4 l vode
  • 100 ml esenca
  • 300 g šećera
  • 150 g soli
  • 250 ml ulja
  • konzervans
  • biber u zrnu

Upute

  • Prvo treba oprati i očistiti papriku od koštica te narezati na polovice.
  • Vodi dodajte začine i miješajte otopinu dok ne zavrije te kuhajte dio po dio očišćene paprike oko 3-4 minute, ali ne duže jer će postati premekana.
  • Papriku odmah vadite i slažite u staklenke, a kada sve izvadite u otopini otopite konzervans i još vrućom tekućinom napunite sve staklenke. 
  • Odmah ih zatvorite, malo utoplite i ostavite do sutradan da se ohlade.

Staklenke s paprikom poslažite na police svoje smočnice da biste mogli uživati u njima kad nestane svježeg povrća i dođu jesenske magle!

Dobar tek i uživajte!

Kisela paprika

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Jogurt kolač s malinama
Clafoutis s trešnjama
Tart sa svježim voćem