Torta od kestena kojoj je zaista teško odoljeti, ukusna i slasna idealna kao desert baš za sve prilike!
Cheesecake od kestena
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Podloga
- 250 g Digestive keksa
- 50 g maslaca
- žlica kesten pirea
Nadjev
- 500 g krem sira
- 130 g šećera
- 3 jaja
- 3 žumanjka
- 180 ml kiselog vrhnja
- žlica soka od limuna
- žlica arome vanilije
- 2 žlice ruma
- 350 g kesten pirea
Preljev od sira
- 2 crvena kisela vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
Upute
Podloga
- Kekse usitnite u blenderu, prelijte s rastopljenim maslacem i dodajte žlicu kesten pirea.
- Sve sastojke dobro promiješajte i utisnite u kalup za torte.
- Pećnicu zagrijte na 180°C i na dno stavite lim za pečenje koji napunite vrućom vodom tako da se tijekom pečenja torte stvara para. Tortu ćete peći na rešetki koja se nalazi na sredini pećnice.
Nadjev
- Mikserom prvo dobro izradite krem sir sa šećerom te postupno dodajte jedno po jedno jaje.
- Zatim dodajte sve ostale sastojke, a na samom kraju umiksajte i kesten pire.
- Smjesa koju ste dobili mora biti glatka i svilena.
- Izlijte ju preko podloge od keksa i tortu pecite oko 50 minuta tj. u sredini vam mora još ostati drhtava.
- Dobro je ohladite u frižideru i ukrasite prema želji.
- Meni osobno je ukusna s preljevom od kiselog vrhnja dok moji ukućani više vole da je samo prošaram s malo otopljene čokolade i karamele.
Originalan recept by Nigella Lawson
Dobar tek i uživajte!
Meni je najbolji kad netko drugi napravi