Kekse usitnite u blenderu, prelijte s rastopljenim maslacem i dodajte žlicu kesten pirea.
Sve sastojke dobro promiješajte i utisnite u kalup za torte.
Pećnicu zagrijte na 180°C i na dno stavite lim za pečenje koji napunite vrućom vodom tako da se tijekom pečenja torte stvara para. Tortu ćete peći na rešetki koja se nalazi na sredini pećnice.
Nadjev
Mikserom prvo dobro izradite krem sir sa šećerom te postupno dodajte jedno po jedno jaje.
Zatim dodajte sve ostale sastojke, a na samom kraju umiksajte i kesten pire.
Smjesa koju ste dobili mora biti glatka i svilena.
Izlijte ju preko podloge od keksa i tortu pecite oko 50 minuta tj. u sredini vam mora još ostati drhtava.
Dobro je ohladite u frižideru i ukrasite prema želji.
Meni osobno je ukusna s preljevom od kiselog vrhnja dok moji ukućani više vole da je samo prošaram s malo otopljene čokolade i karamele.