Ovaj desert namijenjen je svim ljubiteljima laganih voćnih kolača. Sočni kolač, pun okusa i svježine od višanja zasladite pudingom od vanilije i uživajte u njegovim okusima. Ovaj brzi desert kojeg je vrlo jednostavno napraviti idealan je izbor za ovu našu užurbanu svakodnevicu. Možete ga napraviti u kalupu ili samo finom kremom napuniti čaše što će ispasti vrlo dekorativno. Zaista vam je malo vremena potrebno za ovaj sladak i osvježavajući desert!
Lagani kolač s višnjama
Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Sastojci
Nadjev od višanja
- staklenka kompota od višanja
- 9 žlica šećera
- 8 žlica griza
Krema od vanilije
- mlijeko - količina prema uputstvu na pudingu
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 250 g maslaca
Za ukrašavanje
- 400 ml slatkog vrhnja
- višnje, čokolada
Upute
Nadjev od višanja
- Staklenku kompota od višanja procijedite i izmjerite koliko ima tekućine.
- Trebat će vam 800 ml tekućine tako da soku od višanja dodajte vode do potrebne količine.
- Tekućini dodajte višnje i šećer te kuhajte desetak minuta dok ne prokuha, dodajte griz i kuhajte još 5 minuta dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
- Dobiveni nadjev izlijte u navlaženi uski lim ili njome napunite čaše za desert do pola.
Krema od vanilije
- Skuhajte dva pudinga od vanilije prema uputstvu na vrećici i u vruće dodajte maslac te sve dobro izradite mikserom.
- Dobivenu kremu prelijte preko nadjeva od višanja koji se već malo stisnuo.
- Ostavite desert da se dobro rashladi i ukrasite slatkim vrhnjem, voćem, čokoladom...
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar