Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Lagani kolač s višnjama
Priprema
30
mins
Ukupno vrijeme
30
mins
Sastojci
Nadjev od višanja
staklenka
kompota od višanja
9
žlica
šećera
8
žlica
griza
Krema od vanilije
mlijeko
- količina prema uputstvu na pudingu
2
vrećice
pudinga od vanilije
250
g
maslaca
Za ukrašavanje
400
ml
slatkog vrhnja
višnje, čokolada
Upute
Nadjev od višanja
Staklenku kompota od višanja procijedite i izmjerite koliko ima tekućine.
Trebat će vam 800 ml tekućine tako da soku od višanja dodajte vode do potrebne količine.
Tekućini dodajte višnje i šećer te kuhajte desetak minuta dok ne prokuha, dodajte griz i kuhajte još 5 minuta dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
Dobiveni nadjev izlijte u navlaženi uski lim ili njome napunite čaše za desert do pola.
Krema od vanilije
Skuhajte dva pudinga od vanilije prema uputstvu na vrećici i u vruće dodajte maslac te sve dobro izradite mikserom.
Dobivenu kremu prelijte preko nadjeva od višanja koji se već malo stisnuo.
Ostavite desert da se dobro rashladi i ukrasite slatkim vrhnjem, voćem, čokoladom...