Lagani kolač s višnjama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
LAGANI KOLAČ S VIŠNJAMA

Ovaj desert namijenjen je svim ljubiteljima laganih voćnih kolača. Sočni kolač, pun okusa i svježine od višanja zasladite pudingom od vanilije i uživajte u njegovim okusima. Ovaj brzi desert kojeg je vrlo jednostavno napraviti idealan je izbor za ovu našu užurbanu svakodnevicu. Možete ga napraviti u kalupu ili samo finom kremom napuniti čaše što će ispasti vrlo dekorativno. Zaista vam je malo vremena potrebno za ovaj sladak i osvježavajući desert!

Lagani kolač s višnjama

Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes

Sastojci

Nadjev od višanja

  • staklenka kompota od višanja
  • 9 žlica šećera
  • 8 žlica griza

Krema od vanilije

  • mlijeko - količina prema uputstvu na pudingu
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 250 g maslaca

Za ukrašavanje

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • višnje, čokolada

Upute

Nadjev od višanja

  • Staklenku kompota od višanja procijedite i izmjerite koliko ima tekućine.
  • Trebat će vam 800 ml tekućine tako da soku od višanja dodajte vode do potrebne količine.
  • Tekućini dodajte višnje i šećer te kuhajte desetak minuta dok ne prokuha, dodajte griz i kuhajte još 5 minuta dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
  • Dobiveni nadjev izlijte u navlaženi uski lim ili njome napunite čaše za desert do pola.

Krema od vanilije

  • Skuhajte dva pudinga od vanilije prema uputstvu na vrećici i u vruće dodajte maslac te sve dobro izradite mikserom.
  • Dobivenu kremu prelijte preko nadjeva od višanja koji se već malo stisnuo.
  • Ostavite desert da se dobro rashladi i ukrasite slatkim vrhnjem, voćem, čokoladom...

Dobar tek i uživajte!

LAGANI KOLAČ S VIŠNJAMA

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Torta od limuna i borovnica
Stracciatella ekleri
Beze rolada s jagodama