Ukusan i aromatičan tart kojim ćete oduševiti svoje goste, osobito ako ga servirate još toplog uz kuglicu omiljenog sladoleda!
Čokoladni frangipane tart s kruškama
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 16 kom
Equipment
- Kalup za tart veličine 30x20 cm
Sastojci
Tijesto za podlogu
- 200 g brašna
- 3 žlice hladne vode
- 70 g kakaa
- 130 g maslaca
- 100 g šećera
- 60 g mljevenih badema
- 1½ jaje
Poširane kruške
- 5 kom krušaka
- 1 l vode
- 200 g šećera
- žlica arome vanilije
Čokoladni frangipane
- 240 g čokolade
- 80 g maslaca
- 240 ml slatkog vrhnja
- 2 jaja
- 100 g bademovog brašna
- 150 g šećera
- 40 g brašna
Upute
Tijesto za podlogu
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i odmah ga možete razvaljati te njime obložiti vaš kalup u kojem ćete peći tart.
- Tijesto pecite "na slijepo" tako da ga prekrijete suhim grahom oko 15 minuta na 190°C, maknite grah i dopecite još desetak minuta te ostavite da se ohladi.
Poširane kruške
- Ugrijte vodu, šećer i aromu vanilije te stavite kuhati oguljene polovice krušaka.
- Kuhajte ih oko 15 minuta dok ne omekšaju te ih izvadite iz vode i ostavite da se malo ohlade.
Čokoladni frangipane
- U jednoj posudi otopite čokoladu i maslac te dobivenoj smjesi dodajte ugrijano slatko vrhnje.
- Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj jaja i sve skupa promiješajte dok se dobro ne poveže.
- Na samom kraju umiješajte suhe sastojke: brašno i šećer te smjesu izlijte preko podloge od prhkog tijesta.
- Ohlađene kruške narežite i poslažite preko čokoladnog sloja te pecite na 190°C oko 40 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
- Tart možete servirati još topao uz kuglicu omiljenog sladoleda!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar