Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i odmah ga možete razvaljati te njime obložiti vaš kalup u kojem ćete peći tart.
Tijesto pecite "na slijepo" tako da ga prekrijete suhim grahom oko 15 minuta na 190°C, maknite grah i dopecite još desetak minuta te ostavite da se ohladi.
Poširane kruške
Ugrijte vodu, šećer i aromu vanilije te stavite kuhati oguljene polovice krušaka.
Kuhajte ih oko 15 minuta dok ne omekšaju te ih izvadite iz vode i ostavite da se malo ohlade.
Čokoladni frangipane
U jednoj posudi otopite čokoladu i maslac te dobivenoj smjesi dodajte ugrijano slatko vrhnje.
Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj jaja i sve skupa promiješajte dok se dobro ne poveže.
Na samom kraju umiješajte suhe sastojke: brašno i šećer te smjesu izlijte preko podloge od prhkog tijesta.
Ohlađene kruške narežite i poslažite preko čokoladnog sloja te pecite na 190°C oko 40 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
Tart možete servirati još topao uz kuglicu omiljenog sladoleda!