Čokoladni frangipane tart s kruškama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
ČOKO FRANGIPANE TART

Ukusan i aromatičan tart kojim ćete oduševiti svoje goste, osobito ako ga servirate još toplog uz kuglicu omiljenog sladoleda!

Čokoladni frangipane tart s kruškama

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 16 kom

Equipment

  • Kalup za tart veličine 30x20 cm

Sastojci

Tijesto za podlogu

  • 200 g brašna
  • 3 žlice hladne vode
  • 70 g kakaa
  • 130 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 60 g mljevenih badema
  • jaje

Poširane kruške

  • 5 kom krušaka
  • 1 l vode
  • 200 g šećera
  • žlica arome vanilije

Čokoladni frangipane

  • 240 g čokolade
  • 80 g maslaca
  • 240 ml slatkog vrhnja
  • 2 jaja
  • 100 g bademovog brašna
  • 150 g šećera
  • 40 g brašna

Upute

Tijesto za podlogu

  • Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i odmah ga možete razvaljati te njime obložiti vaš kalup u kojem ćete peći tart.
  • Tijesto pecite "na slijepo" tako da ga prekrijete suhim grahom oko 15 minuta na 190°C, maknite grah i dopecite još desetak minuta te ostavite da se ohladi.

Poširane kruške

  • Ugrijte vodu, šećer i aromu vanilije te stavite kuhati oguljene polovice krušaka.
  • Kuhajte ih oko 15 minuta dok ne omekšaju te ih izvadite iz vode i ostavite da se malo ohlade.

Čokoladni frangipane

  • U jednoj posudi otopite čokoladu i maslac te dobivenoj smjesi dodajte ugrijano slatko vrhnje.
  • Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj jaja i sve skupa promiješajte dok se dobro ne poveže.
  • Na samom kraju umiješajte suhe sastojke: brašno i šećer te smjesu izlijte preko podloge od prhkog tijesta.
  • Ohlađene kruške narežite i poslažite preko čokoladnog sloja te pecite na 190°C oko 40 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
  • Tart možete servirati još topao uz kuglicu omiljenog sladoleda!

Dobar tek i uživajte!

ČOKO FRANGIPANE TART

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Torta od limuna i borovnica
Stracciatella ekleri
Beze rolada s jagodama